ksenon - wymiana żarówki świateł pozycyjnych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • srubox
    Drive
    • 2007
    • 91

Nie pytam własnie o HS :]
    Myslisz ze bedzie brak srodka na nich ? Tak rozumiem stwierdzenie mini sub :]

Chyba że zamiast tego do HT 25 dołożyć HV ?
  • przem1978
    Ambiente
    • 2006
    • 201

witam,

w dniu dzisiejszym stojąc w korku postanowiłem zrobić sobie przerwę i zjechałem do serwisu skody w celu wymiany żarówki świateł postojowych, myśląc że to trwa jakies 15 minut a sam nie chciałem sie brudzić... jakie było moje zdziwienie, gdy serwis stwierdził, że wymiana trwać będzie ok. 3 godziny, bo muszą wykręcić cały reflektor aby to uczynić... !!!

...że trzeba wymontować cały reflektor to już do mnie dotarło jakoś... :shock:

ale czas tej operacji nie jest przeze mnie do zaakceptowania, ponieważ musiałbym wziąść urlop aby wymienić jedną małą żarówkę światła pozycyjnego... :shock:

Czy ktoś mnie oświeci jaki jest rzeczywisty czas tej operacji przez średniej klasy ASO Skoda ???
    Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

No dokladnie, trzeba cala lampe wyjac, kierunkowskaz, potem ja rozkrecic i wymienic.

Jakbym sie sprezyl to w 15-20minut zrobie - zapraszam
      Spritmonitor.de

Komentarz

• greszczyn
        Elegance
        • 2005
        • 893
        • Nissan

Jeżeli wymiana oleju trwa 1,5 godz. to czego sie spodziewałeś ? :shock:

Pewnie jeszcze usłyszałeś , że ta czynność wykonuje tylko elektryk , a On pracuje tylko pomiedzy 13 - 15 ?

W trójmieście nie ma średniej klasy ASO Skoda . Wszystkie są poniżej średniej :evil: .

Jeszcze jedno , by cos załatwić w serwisie , należy się umówić ops: ...., najlepiej tak tydzień wcześniej . Ten napięty grafik i ...... itp. podobne pierdu pierdu ( a na hali raptem dwa auta ..... i to w dodatku , nie skody ) jak zawsze zajebani robotą :evil:

Komentarz

• Elph
          Classic
          • 2005
          • 11

Witam,

Ja już taką operację mam za sobą. Wymieniłem żarówkę samodzielnie. Faktycznie prawdą jest, że trzeba wyjąć kierunkowskaz, odkręcić lampę a następnie trochę się pogimnastykować z jej wyjęciem aby uniknąć odkręcania zderzaka. Co prawda gość w ASO nic nie mówił o problemach z wyjęciem lampy, ale łatwo nie chciała się poddać. Następnie to już mały problem, trzeba rozkręcić lampę i wymienić żarówkę.

Całość zajeła mi 40 minut, ale robiłem to pierwszy raz.

Pozdwawiam.

Komentarz

Pracuję...